de Volksbank

De Volksbank investeert met 4 bankmerken SNS, ASN bank, RegioBank en BLG Wonen in de Nederlandse samenleving. Ieder merk draagt vanuit een eigen, onderscheidend, maatschappelijk profiel bij aan onze gezamenlijke belofte ‘beter voor elkaar’. Bij ons draait het niet alleen om geld. Maar óók om een beter Nederland.

In het kort

We zijn meer dan tweehonderd jaar geleden ontstaan uit regionale spaarbanken om goed op het geld van Nederlanders te passen. Die sociale oorsprong, geworteld in de lokale gemeenschap, is onze kracht.

  • Rendement op eigen vermogen 7,7%
  • 3.648 medewerkers
  • Focus op hypotheken, betalen en sparen
  • 3,2 mln klanten bij onze bankmerken

4 bankmerken, 1 belofte

Samen investeren wij in een beter Nederland. Zo helpen we met SNS mensen met hun geldzaken, ook als het even tegenzit. Financieren we met ASN duurzame projecten, zoals met zon- en windenergie. Stimuleren we met RegioBank lokaal ondernemerschap in de buurt. En zorgen we er met BLG Wonen voor dat bijvoorbeeld ook starters een woning kunnen kopen.

Ieder merk heeft een eigen profiel en karakter. Samen zijn we beter voor elkaar. We heten niet voor niets de Volksbank.

Verantwoord werken, ondernemen en bankieren

Wij bankieren volgens het principe van gedeelde waarde. Dat betekent dat iedereen evenveel toegevoegde waarde moet ervaren: klant, maatschappij, medewerker en aandeelhouder. En dat niemand zijn belang mag maximaliseren ten koste van de rest.

Wat wij klanten bieden, heeft economisch nut. Onze medewerkers moeten zich kunnen ontwikkelen en oprechte aandacht ervaren. Voor de maatschappij streven wij naar financiële weerbaarheid en duurzaamheid. En de aandeelhouder krijgt een gezond rendement uit een efficiënt bedrijf dat geen bonussen kent.

de Volksbank vacatures

Onze expertises

Heb je vragen?