Voel je thuis bij de Volksbank

Bankieren is mensenwerk. En elk mens is uniek. Daarom treden wij de wereld tegemoet met een open vizier en oprechte aandacht voor elkaar. Werken bij de Volksbank betekent dat jij de ruimte krijgt om helemaal jezelf te zijn. En om met jouw unieke achtergrond, persoonlijkheid, perspectief en kwaliteiten bij te dragen aan het waarmaken van onze belofte: beter voor elkaar. Want juist door onze onderlinge verschillen te herkennen en waarderen, bereiken we samen de mooiste resultaten.

Onze doelstellingen

Om nóg diverser en inclusiever te worden hebben wij onszelf doelen gesteld

  • Iedereen voelt zich thuis bij de Volksbank
  • Onze teams zijn divers samengesteld
  • Het loonverschil tussen man en vrouw is 0%
  • In 2025 is tenminste 40% van het management vrouw

De Volksbank, dat ben jij

Kun je jezelf zijn bij de Volksbank? Dat vragen we elk jaar aan onze medewerkers. En wat blijkt: 89% vindt van wel. Een mooie score; daar zijn we trots op. En het motiveert ons om hieraan nog meer aandacht te besteden. Zodat we voor jou en al je (toekomstige) collega’s een veilige thuishaven zijn. Discriminatie tolereren wij onder geen beding. In onze gedragscode Gezond Verstand, Gezond Geweten, staat vastgelegd hoe we met elkaar en met klanten omgaan. Een code die in al ons denken en doen verankerd is. Wil je hier meer over weten? Kijk dan ook eens naar het rapport van de Eerlijke Bankwijzer.

Werken bij een bank in balans

Eerlijk is eerlijk: er is op sommige punten nog werk aan de winkel. Zoals in gendergelijkheid. Met strategische personeelsplanningen zetten we in op een goede balans tussen het aantal mannen en vrouwen in onze topfuncties. Een prioriteit die daarmee samenhangt: gelijke beloning voor mensen die hetzelfde werk doen in een gelijke situatie. Uit onderzoek blijkt dat het loonverschil tussen mannen en vrouwen bij ons nu 0,2% is, in het nadeel van vrouwen. Een minimaal verschil, maar we gaan natuurlijk voor volledige gender equality. Om gelijke beloning te bevorderen hanteren we vaste salarisschalen zonder bonussen.

Inclusiviteit & diverse teams

Wij gunnen jou een werkomgeving die je inspireert en scherp houdt. Daarom zetten onze recruiters zich samen met leidinggevenden in voor diverse teams. En dan hebben we het over diversiteit in de breedste zin van het woord. Met zichtbare én onzichtbare verschillen.

Inclusief zijn betekent voor ons ook dat we onze intenties uitspreken. Met verschillende initiatieven zeggen we tegen iedereen die bij ons werkt of bij ons wil werken: je bent van harte welkom en we zijn benieuwd naar jou.

 

Een kleine greep uit onze acties

  • We ondertekenden de VN-gedragsnormen tegen discriminatie van LHBTI’ers
  • We trainen recruiters in het schrijven van inclusieve vacatureteksten
  • We zijn on- en offline zichtbaar tijdens de Gay Pride en Coming Out Day
  • We hebben aandacht voor de verschillende culturele achtergronden van onze collega’s, bijvoorbeeld tijdens de Ramadan
  • We staan tijdens diversity day samen stil bij de effecten van uitsluiting en ons eigen inclusieve gedrag.

de Volksbank vacatures

Onze expertises

Heb je vragen?