Naast een uitdagende functie, betrokken collega’s en een goede werksfeer zijn jouw arbeidsvoorwaarden natuurlijk ook belangrijk bij de keuze voor een nieuwe baan. Daarom hebben wij onze belangrijkste arbeidsvoorwaarden onder elkaar gezet.

Jouw inkomen

Bij de Volksbank bieden we jou een marktconform salaris, met een dertiende maand en vakantietoeslag. De dertiende maand en vakantietoeslag worden maandelijks aan jou toegekend in een individueel keuze systeem. Jij kunt maandelijks bepalen wat je er mee wilt doen. Een financiële bonus krijg je bij ons niet. Onze bonus is persoonlijk contact met een tevreden klant, een gezin met een duurzame woning en een kind dat tot inzicht komt dat het belangrijk is om een deel van het zakgeld te sparen.

Jouw werk-privé balans

De Volksbank vindt de vitaliteit en gezondheid van haar medewerkers belangrijk. Je krijgt de ruimte om, natuurlijk in overleg, je werktijd (een standaard werkweek is bij ons 36 uur) en werkplaats flexibel in te delen. Ook creëren we een gezonde werkomgeving en verwachten van jou dat je goed voor jezelf zorgt. Daar willen we je ook bij helpen. Als alles goed gaat, maar ook als het even tegen zit. We hebben een vitaliteitsprogramma met workshops en coaching voor jouw mentale en fysieke gezondheid. En je krijgt van ons een thuiswerkvergoeding en iedere vijf jaar een budget van 600 euro om jouw thuiswerkplek goed in te richten.

Wist je dat je als medewerker van de Volksbank een budget van 600 euro hebt om jouw thuiswerkplek goed in te richten? Hier mag je elke 5 jaar gebruik van maken.

Jouw ontwikkeling

Jezelf ontwikkelen is een noodzaak; voor jou én voor de Volksbank. Door je te ontwikkelen zorg je ervoor dat je inzetbaar bent en blijft. Dat stimuleren we tijdens het werk door je in staat te stellen nieuwe dingen te leren en verantwoordelijkheid te nemen. Ook is er ruimte om regelmatig in gesprek te gaan over jouw ontwikkeling en opleidingen te volgen die passen bij jouw toekomst.

Jouw inzet voor anderen

Draag je als vrijwilliger bij aan een maatschappelijk doel? Of help je als mantelzorger iemand uit jouw directe omgeving? Als het nodig is om daar verlof voor op te nemen, wordt dat gedeeltelijk doorbetaald.

Jouw reis naar werk

Thuiswerken is bij ons heel normaal. Daarmee bespaar jij reistijd en draag je bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot. Natuurlijk moet je ook weleens reizen en dat doen we zo duurzaam mogelijk. Daarom wordt reizen met de fiets en het openbaar vervoer gestimuleerd. Voor het openbaar vervoer krijgt iedereen een NS business card en als je op de fietst stapt krijg je een vergoeding per kilometer. Bij bepaalde functies hoort een leaseauto. Een elektrische auto is hierbij de standaard.

Jouw pensioen

We stimuleren jou om na te denken over jouw pensioen door pensioenworkshops met een financieel coach aan te bieden. Daarnaast biedt de Volksbank een collectieve pensioenregeling, met een inleg van de Volksbank van 24% van de salarissen.  Je betaalt zelf een eigen bijdrage van 5% van de pensioengrondslag.

Wist je dat je vorig jaar als kerstcadeau een boek aan een ander kon geven?