We werken alweer bijna een jaar thuis. En het lijkt erop dat dit de aankomende tijd nog niet zal veranderen. Ook bij de Volksbank en haar 4 merken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen werken we volledig vanuit huis. Deze situatie roept wellicht vragen bij je op. Wat zijn de gevolgen voor de sollicitatieprocedure? Hoe gaat dat als ik word uitgenodigd voor een gesprek? En wat gebeurt er nadat ik ben aangenomen? Hieronder beantwoorden we een aantal van deze vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met één van onze recruiters.

Wat zijn de richtlijnen rondom het COVID-19 virus?

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Mocht het werk het toestaan dan werk je vanuit huis. Door het nieuwe werken zijn er voldoende faciliteiten om op afstand met elkaar samen te werken. In principe vinden alle gesprekken zoveel mogelijk telefonisch of via een video-call plaats.

Ik zie een vacature die interessant is voor mij. Hoe solliciteer ik?

Zie je een vacature op onze website staan? Dan kun je gewoon solliciteren via de sollicitatiebutton. We vragen je om het sollicitatieformulier in te vullen samen met een cv en/of motivatiebrief.

Wat zijn de gevolgen voor het sollicitatieproces?

Dit verschilt per vacature. We proberen gesprekken zoveel mogelijk via een videogesprek te voeren. Bij de uitnodiging voor een gesprek zal je hierover verder geïnformeerd worden.

Ik moet een assessment doen. Hoe gaat dit in z’n werk?

In de meeste gevallen maken wij gebruik van een online assessment. Hiervoor heb je een computer en een goede internetverbinding nodig.

Yes, ik ben aangenomen! Wat nu?

Gefeliciteerd en welkom bij de Volksbank! Je krijgt je contract thuis gestuurd en deze kun je via de post naar ons terugsturen. Nadat je volledig gescreend bent, kun je je laptop ophalen op kantoor. Hiervoor wordt een afspraak met jou ingepland. Vervolgens kan jij thuis aan het werk. Een gekke periode om te starten met een nieuwe baan,  maar gelukkig zal jouw leidinggevende je hierin proberen zo goed mogelijk te helpen. Ook is het volledige onboardingsprogramma momenteel online zodat je alsnog goed de kans krijgt om de Volksbank, haar merken en collega’s vanuit verschillende afdelingen te leren kennen.

Hoe faciliteert de Volksbank mij bij het thuiswerken?

Bij de Volksbank zijn wij al gewend om minimaal één dag in de week thuis te werken. Hierdoor zijn er voldoende faciliteiten om op afstand met elkaar samen te werken. Daarnaast vindt de Volksbank het ook belangrijk dat jij jouw werk goed vanuit huis kan doen. Hiervoor krijg je één keer per vijf jaar een budget van €600  om jouw werkplek thuis in te richten. En het gaat natuurlijk verder dan alleen een fysieke plek. Jouw leidinggevende zal met jou in gesprek blijven over alle aspecten van een gezonde werkomgeving.

Tot slot, ontvangen we een vergoeding omdat we volledig vanuit huis werk?

Jazeker, elke medewerker ontvangt tijdelijk een vergoeding van 40 euro per maand.