Het coronavirus raakt ons allemaal. En er lijkt vandaag de dag nog maar weinig via de normale gang van zaken te gaan. Ook bij de Volksbank en haar 4 merken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen is dit het geval. Momenteel werken bijna alle collega’s vanuit huis. Deze bijzondere situatie roept wellicht ook bij jou wat vragen op. Wat zijn de gevolgen voor de sollicitatieprocedure? Kan ik nog wel solliciteren op een vacature? Hoe moet dat als ik word uitgenodigd op gesprek? Hieronder beantwoorden we een aantal van deze vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met 1 van onze recruiters.

Wat zijn de richtlijnen rondom het COVID-19 virus?

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Mocht het werk het toestaan dan werk je vanuit huis. Door het nieuwe werken zijn er voldoende faciliteiten om op afstand met elkaar samen te werken. In principe vinden  alle gesprekken zoveel mogelijk telefonisch of via een video-call plaats.

Ik zie een vacature die interessant is voor mij. Hoe solliciteer ik?

De vacatures die je in ons overzicht ziet staan, zijn nog steeds open. Ook in het solliciteren is niets veranderd. We vragen je om het sollicitatieformulier in te vullen samen met een cv en/of motivatiebrief. Normaal beloven we binnen 2 weken een reactie te geven. Dit kan wellicht ietsje langer duren.

Wat zijn de gevolgen voor het sollicitatieproces?

Dit verschilt per vacature. We proberen gesprekken zoveel mogelijk telefonisch of via een video-call te doen. Wij nemen contact met jou op om de verdere stappen van het sollicitatieproces toe te lichten.

Ik moet een assessment doen. Hoe gaat dit in z’n werk?

In de meeste gevallen maken wij gebruik van een online assessment. Hiervoor heb je een computer en een goede internetverbinding nodig.

Yes, ik ben aangenomen! Wat nu?

Gefeliciteerd en welkom bij de Volksbank! Je krijgt je contract thuis gestuurd en deze kun je via de post naar ons terugsturen. Nadat je volledig gescreend bent, kun je je laptop ophalen op kantoor. Hiervoor wordt een afspraak met jou ingepland. Vervolgens kan jij thuis aan het werk. Een gekke periode om te starten met je werk, maar jouw leidinggevende zal hiervoor contact met je opnemen om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Je kunt in ieder geval veel digitale koffieafspraken inplannen om jouw nieuwe collega’s te leren kennen.